Ägg och vin
Vet ni vad det första jag skall göra är när jag kommer hem om två veckor? Jag skall till systemet och handla en god flaska vin och så skall jag äta kokta ägg som inte smakar klorin. Jag är en vin och ägg människa, jag älskar kokta ägg och gott vin (inte tillsammans dock). Kokar man ett ägg här nere så går man runt i fyra timmar efteråt och rapar en blandning mellan korin och ägg för att det är så mycket klorin i vattnet. Så de senaste månaderna så har jag levt på omelett och stekta ägg till frukost. Det är iofs gott, men det är inte jämförbart med kokta ägg.
Här nere är det inte så noga om äggen är rena innan de hamnar i kartongen så det är alltid lite skit på skalen. Ni kan kanske förstå hur äckligt det hade varit om skalet på ett ett ägg med skit på sprack lite mens man kokade dem, då skulle ju skiten lösas upp i vattnet och hamna inne i ägget. Jag vet att man kanske kan koka äggen i "köpevatten", har provat det men det hjälper inte, hönsen dricker nog klorvatten. Sedan är det ett helt företag att släpa hem vattnet från affären varje dag så att ödsla det på att koka ägg i kommer inte på tal.
Och sedan detta med viner. Vet ni att en flaska California white/red kostar uppemot 80 kronor i matbutiken här. California white!!! Det drack vi när jag var 14 för det var det billigaste vinet som fanns på systemet då. Och till mitt försvar skall det vara sagt att man var inte vidare kräsen då. Vi drack för gudsskull hembränt, folköl och häxanblandning, (man blandade allt man kunde hitta i föräldrarnas barskåp. Hittade man Baileys var det ren lyx så det toppade man av med, men det var inte lika lyxigt när man kom ut på kvällen och Baileysen hade skurit sig och låg som klumpar på toppen) Som sagt då var man inte så kräsen utan tog vad som bjöds. Det är därför det tar emot nu att dricka California white. Jag vill gärna önska att min smak har förfinats under de senaste 16 åren så här nere blir det i stället att man köper vilka andra viner som helst, bara inte California white.
Men jag kan med handen på hjärtat säga att jag har nog druckit två goda viner under min tid här nere. Det var när honey var här och vi var på restaurang och "unnade oss". Kanske tre ok viner (när jag och Stine har "unnat oss" och de resterande vinerna vi har druckit här nere under tre månader har smakat rent rävgift och hade nog inte ens dugt som matlagningsvin hemma.
Så om två veckor så är det jag som ligger på soffan och äter ägg och dricker vin =)
Kommentarer
Trackback